Any rere any, les 30 hectàrees de vinyes de muntanya plantades per sobre dels 700 metres d’alçada han anat aprofundint les seves arrels en la terra, s’han equilibrat vegetativament, han millorant els raïms i les seves qualitats, facilitant la millora constant en els vins resultants i garantint una seguretat en el futur del projecte.

El celler Tomàs Cusiné es troba al poble d’El Vilosell, a l’extrem sud de la denominació d’origen Costers del Segre, dins de la subzona de Les Garrigues, a la província de Lleida; la zona vitícola de més altitud de la meitat sud de Catalunya.

          

VARIETATS: Macabeu, riesling, sauvignon blanc, chardonnay i albarinyo

ELABORACIÓ: Maceració en fred de les pells. Fermentació de les diferents varietats per separat entre 16 oC i 20 oC de temperatura

CRIANÇA:  sobre lies durant 3 mesos en dipòsits de ciment soterrats

VARIETATS: Ull de llebre

ELABORACIÓ: Maceració curta de pells

CRIANÇA: 3 mesos en bótes de roure francès i criança sobre lies durant 3 mesos en dipòsits de ciment soterrats

VARIETATS: Ull de llebre, syrah i garnatxa

ELABORACIÓ: pre-maceració en fred del raïm. Fermentació i maceració curta de pells en dipòsit de 10.000l. Fermentació 22-26 oC.

CRIANÇA: envelliment en bótes de roure francès  9 mesos. Criança sobre lies durant 3 mesos en dipòsits de ciment soterrats.

VARIETATS: Carinyena, merlot i cabernet sauvignon

ELABORACIÓ:  Fermentació i maceració en dipòsit de 5.000l. per passar a un envelliment en bótes de roure francès

CRIANÇA: 14 mesos en bóta de roure francès de gra fi de primer i segon any

VARIETATS: macabeu

ELABORACIÓ: maceració pel·licular d’unes 4 hores en premsa tancada. Lleugera premsada de la que només es reserva la primera fracció

CRIANÇA: 8 mesos en una sola tina de roure francès de 2.000l. i en un bocoi de 500l., on també s’efectua un treball de re-suspensió de lies

VARIETATS: chardonnay

ELABORACIÓ: lleugera premsada de la que només es reserva la primera fracció. Els raïms fermenten a una temperatura de 16ºC

CRIANÇA: la meitat del vi envelleix en una sola àmfora de 500l. durant 6 mesos i l’altra meitat té una criança de 6 mesos en un sol bocoi de roure francès

VARIETATS: garnatxa, syrah i cabernet sauvignon

ELABORACIÓ: les tres varietats són veremades i fermentades per separat en dipòsits petits. La fermentació malolàctica té lloc en inoxidable i, un cop acabada, passa a bótes noves de roure francès de 500 i 600l

CRIANÇA: 14 mesos