Mas Blanch i Jové
A Mas Blanch i Jové embotellem el territori. El vi que fem parla del paisatge que l’ha vist néixer. Practiquem la viticultura ecològica i de muntanya i elaborem vi del raïm procedent de les nostres 17 Ha. de vinya, tot veremat a mà en el moment òptim de maduració.Les finques estan situades a la DO Costers del Segre, subzona Les Garrigues, a la frontera ponent de Priorat, en una zona de muntanya, a més de 700 metres sobre el nivell del mar. La peculiaritat del sòl de les finques, la baixa pluviometria, l’alta insolació i l’important salt tèrmic entre el dia i la nit permeten que, després d’un treball constant i minuciós a les vinyes, s’obtingui un producte personal i d’excepcional qualitat. Només 55.000 ampolles d’uns vins ecològics únics.
LA VINYA DELS ARTISTES
La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové és una idea del pintor Josep Guinovart feta realitat gràcies a la bogeria d’una família que s’ha permès somniar i apostar per Les Garrigues com a escenari pintoresc i privilegiat d’un original projecte. La Vinya dels Artistes és una vinya ecològica transformada en una sala d’exposicions oberta a tothom on escultures i instal·lacions de grans proporcions d’artistes com Carles Santos, Guinovart, Joan Brossa, Susana Solano, Evru (Zush) i Frederic Amat conviuen en llibertat entre ceps i oliveres. I el celler Mas Blanch i Jové es converteix en el punt culminant d’aquest particular itinerari artístic, tot completant un recorregut que es converteix en una experiència per qualsevol visitant.
VARIETATS: Garnatxa blanca, Macabeu, Viognier i Riesling
ELABORACIÓ: 4 hores, desfangat estàtic i fermentació en dipòsit d’acer inoxidable a una temperatura controlada de 17º C
CRIANÇA: vi jove
VARIETATS: Ull de llebre, Garnatxa, Cabernet Sauvignon
ELABORACIÓ: maceració de 20 dies a una temperatura controlada de 28ºC a 30ºC
CRIANÇA: 8 mesos en bótes de roure francès i americà de torrat mitjà i lleuger
VARIETATS: Macabeu i Garnatxa blanca
ELABORACIÓ: en bótes noves de roure francès de torrat mitjà
CRIANÇA: 6 mesos en bótes noves de roure francès de torrat mitjà
VARIETATS: Ull de llebre, Garnatxa i Cabernet Sauvignon
ELABORACIÓ: maceració de 20 dies a una temperatura controlada de 28ºC a 30ºC
CRIANÇA: 12 mesos en bótes de roure francès i americà de torrat mitjà i lleuger
VARIETATS: Garnatxa, Cabernet Sauvignon i Ull de llebre
ELABORACIÓ: maceració de 20 dies a una temperatura controlada de 28ºC a 30ºC
CRIANÇA: 14 mesos en bótes noves de roure francès i americàde torrat mitjà i lleuger
VARIETATS: Garnatxa i Syrah
ELABORACIÓ: maceració 6 hores, fermentació durant 20 dies
CRIANÇA: vi jove
VARIETATS: 100% Garnatxa blanca
ELABORACIÓ: fermentació espontànea, sense llevats afegits
CRIANÇA: 4 mesos en ous de ciment