A L'Olivera cultivem vinyes i oliveres i elaborem vins i olis cercant d'expressar d'allà on vénen, un origen: una terra i una gent que ho interpreta al darrere.

Som una cooperativa d'integració social, que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés. I estem convençuts que el treball és una experiència vital i emocional.

Vam començar aquesta aventura l'any 1974 a Vallbona de les Monges, a la Catalunya d'interior.

El resultat d'aquesta feina és un ventall de vins i olis diferents que us convidem a descobrir.


          

VARIETATS: Macabeu, Parellada, Xarel·lo, Chardonnay, Garnatxa Blanca i Malvasia

ELABORACIÓ: cada varietat de raïm fermenta separadament en dipòsits d’acer inoxidable a una temperatura controlada entre 15 i 17ºC

CRIANÇA: jove

VARIETATS: 100% Macabeu

ELABORACIÓ: fermenta a temperatura controlada de 15-17ºC en bótes de roure americà i francès

CRIANÇA: bótes de roure americà i francès durant 3-4 mesos

VARIETATS: 100% Macabeu

ELABORACIÓ: fermenta a temperatura controlada de 15-17ºC en bótes de roure americà i francès

CRIANÇA: sobre les pròpies les amb battonage setmanal

VARIETATS: 100% Chardonnay

ELABORACIÓ: fermenta a temperatura controlada de 15-17ºC en bótes de roure americà i francès

CRIANÇA: sobre les lies del vi i, aprofitant l’efecte que generen, realitzem durant els 3-4 mesos de la criança un battonage setmanal

VARIETATS: Parellada, Xarel·lo i Malvasia

ELABORACIÓ: fermenta a temperatura controlada de 15-17ºC en barriques de roure hongarès

CRIANÇA: 4 mesos sobre les pròpies lies del vi amb battonage setmanal

VARIETATS: Garnatxa, Cabernet Sauvignon i Samsó

ELABORACIÓ: fermentat “gra sencer” en dipòsits de pigeage amb enfonsament periòdic del barret i a una temperatura de 25-28ºC

CRIANÇA: en dipòsit i repòs d’un any i mig en ampolla

VARIETATS: 100% Macabeu

ELABORACIÓ: fermenta a temperatura controlada entre 15 i 17ºC en barriques noves de fusta francesa

CRIANÇA: sobre les pròpies lies del vi i, aprofitant l’efecte que generen, realitzem durant els 8 mesos que dura un battonage setmanal

VARIETATS: Macabeu i Parellada

ELABORACIÓ: fermenta a temperatura controlada de 17-18ºC en dipòsits d’acer inoxidable

CRIANÇA: repòs en cava, mínim, de 15 mesos a una temperatura que oscil·la entre els 12 i els 15ºC

VARIETATS: Macabeu, Garnatxa Blanca, Xarel·lo, Parellada i Chardonnay

ELABORACIÓ: fermenta a temperatura controlada de 17-18ºC en dipòsits d’acer inoxidable

CRIANÇA: repòs en cava, mínim, de 24 mesos a una temperatura que oscil·la entre els 12 i els 15ºC

VARIETATS: Garnatxa Blanca i Malvasia

ELABORACIÓ: fermenta en dipòsit d’acer inoxidable a temperatura controlada de 18-20ºC

VARIETATS: 100% Garnatxa

ELABORACIÓ: fermenta en dipòsit d’acer inoxidable de 500 litres a temperatura controlada de 18-20ºC