Històricament, des de l'època de l'Imperi Romà, aquest trosset de món era terra de vinyes i vi, però amb l'arribada del canal d'Aragó, la fil·loxera, l'èxode rural i l'arrencada de vinyes, van desapareixer el 90% de les vinyes de la regió. Part d'aquestes són les que, gràcies a la familia Arnó, estem recuperant.

Com a propietaris d'una constructora, els Arnó van plantar vinya sobre sòl erm on jeia una antiga gravera per a restaurar-lo, recuperar la tradició vinícola de la zona i elaborar el millor vi que aquesta terra pot donar.

No és casualitat que els noms històrics de la zona facin referència a les vinyes i al vi, com "El Pla de les Vinyes", "El Vinyet", "Mas La Parra" o "Botella".


          

VARIETATS: Garnatxa blanca i Sauvignon blanc

ELABORACIÓ: fermentació de les varietats per separat en inoxidable amb llevats salvatges

CRIANÇA: criança amb battonage de les seves mares

VARIETATS: Garnatxa negra i Cabernet Sauvignon

ELABORACIÓ: fermentació de les varietats per separat amb llevats salvatges. La Garnatxa fermenta en acer inoxidable i el Cabernet Sauvignon en dipòsits de ciment sense revestir per fer-lo més rodó.

CRIANÇA: criança en bótes de roure francès de 500 litres

VARIETATS: Garnatxa negra i Monastrell

ELABORACIÓ: fermentació 50% en ciment, i 50% en inoxidable, i 100% llevat salvatge

CRIANÇA: criança de 3 mesos en bótes de roure francès de torrat mitjà

VARIETATS: 100% Garnatxa negra

CRIANÇA: criança sobre les seves mares durant 8 mesos

VARIETATS: 100% Garnatxa blanca

CRIANÇA: criança en bóta durant 9 mesos



VARIETATS: 100% Garnatxa

CRIANÇA: criança en bóta de 12 mesos



VARIETATS: Trobat Blanc, Heben, Sumoll Blanc, Macabeu, Xarel·lo, Pansa Valenciana, Pansa de la Noguera, Moscatell d’Alexandria, Garnatxa Blanca, i altres en perill d’extinció com la X Avi 1997 i la X Avi 2167

ELABORACIÓ: brisat fent un llarg contacte amb les pells després de la fermentació en tenalla

CRIANÇA: 10 mesos sobre les seves mares

VARIETATS: Trobat Negre, Monestrell, Garnatxa Negra, Mandó, Picapoll de la Noguera Rosat, Isaga, Moscatell Rosat i la X8

ELABORACIÓ: fermentació del vi es realitza amb llevat salvatge del raïm, en atuells de ceràmica de fang

CRIANÇA: 12 mesos en tenalla d'argila cuita

 

VARIETATS: 100% Garnatxa blanca

ELABORACIÓ: fermentació parcial del raïm amb llevats salvatges i amb les pells

CRIANÇA: sistema de criança dinàmic de ‘soleras’ i ‘criaderas’. Després d’aquest procés d’oxidació de 2 anys