L’Origen de Castell d’Encús es deu en bona mesura al impacte que va tenir el lloc sobre el Raül Bobet l’any 2001 quan cercava terrenys que poguessin minvar els efectes a la vinya del canvi climàtic en l’àrea dels Pirineus Catalans

La missió de Castell d’Encús és la d’obtenir vins d’alta qualitat. Per això tenim plantades 23 hectàrees de diferents varietats.

L’elevació de la finca (850-1000 metres), en una àrea de bona exposició solar i vorejada d’una important massa boscosa, juntament amb una vessant històrica que compta amb una ermita i antics trulls de fermentació de raïm picats a la pedra pels monjos hospitalers (s.XII), fan del lloc un entorn privilegiat i màgic.

Els sòls són en general franc-calcaris, de baix contingut en matèria orgànica, que junt amb la climatologia continental, amb un alt contrast tèrmic entre el dia i la nit, fa que puguem obtenir vins d’una altíssima qualitat.

La verema es fa manualment i en petites caixes de 10kg amb raïm procedent exclusivament de la finca. El vi està fermentat en diferents materials: tines de fusta i d’acer inoxidable i cups de pedra naturals. Gràcies a aquests tres materials obtenim vins amb tons i matisos molt diferents i amb una gran complexitat aromàtica.



          



VARIETATS:
 Sauvignon blanc i Semillon

ELABORACIÓ: fermentat en bóta de roure francès nou sobre les seves mares

CRIANÇA: vi sense criança

VARIETATS: Riesling i Albarinyo

CRIANÇA: vi sense criança

VARIETATS: Pinot Noir

ELABORACIÓ: fermentat parcialment en tancs d’inoxidable i cups de pedra del s. XII. El 100% del vi ha realitzat la fermentació malolàctica en bota de roure francès

CRIANÇA: 12 mesos

VARIETATS: Syrah

ELABORACIÓ: fermentat en diferents materials (cups de pedra, tines de fusta i d'inoxidable). El 100% del vi ha realitzat la fermentació malolàctica en bota de roure francès

CRIANÇA: 12 mesos



VARIETATS:
Cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot, merlot

ELABORACIÓ: fermentat totalment en cups de pedra del s. XII, i llevats naturals. El 100% del vi ha realitzat la transformació malolàctica en barrica

CRIANÇA: 17 mesos



VARIETATS:
Merlot i Petit Verdot

ELABORACIÓ: macerat a baixa temperatura i fermentat en bótes de roure

CRIANÇA: 6 mesos



VARIETATS:
 Petit Verdot

ELABORACIÓ: fermentat totalment en cups de pedra del s.XII i amb llevats naturals. El 100% del vi ha realitzat la transformació malolàctica en barrica de roure francès

CRIANÇA: 24 mesos



VARIETATS:
 Semillon i Sauvignon blanc

ELABORACIÓ: vinificat amb petites tines de 25 hl a baixa temperatura. La fermentació s’ha parat quan el vi tenia el sucre residual apropiat per generar la fermentació en ampolla, de manera que en el tiratge no s’ha afegit gens de sucre

CRIANÇA: 60 mesos