El celler Matallonga es troba a Fulleda, un petit poble de Les Garrigues de només 100 habitants amb una gran riquesa paisatgística. Formem part de la D.O. Costers del Segre, subzona Les Garrigues, també de la Ruta del Vi de Lleida i de la Cooperativa Agrosaludable de Lleida. També som productors autoritzats de la venda de proximitat.
El nostre celler és una petita explotació familiar, un projecte que neix fruit d'una llarga tradició com a pagesos i viticultors i d'un gran respecte per la terra i per l'entorn.
L'any 2010 vam començar aquesta gran aventura que ens ha permès continuar treballant del que més ens agrada i oferir els vins que surten de les nostres vinyes.
El nom del celler és el d'una de les nostres finques. Conservem vinyes de més de 60 anys que donen un caràcter propi al nostres vins. Els raïms amb els que elaborem els vins provenen de vinyes pròpies situades entre 500 i 650 m. d'altitud i ens encarreguem de tot el procés, mimen les vinyes i els raïms, tenim especial cura en el procés de la verema i d'elaboració. Tenim 10 hectàrees de vinya que treballem de manera sostenible, aquest any hem fet un pas més i comencem a aplicar l'agricultura regenrativa, es tracta de generar noves maneres de relacionar-nos amb la natura que ens permeten deixar de lluitar contra ella, per començar a treballar i aliar-nos amb ella.
Els nostres vins venen marcats per l'esforç, la il·lusió i el territori on ens trobem, vins plens d'autenticitat i singularitat.


VARIETATS: 100% Macabeu
ELABORACIÓ: maceració durant 12 hores amb les seves pells i fermentació a baixa temperatura 15ºC durant tres setmanes per extraure la part aromàtica en dipòsits d’acer inoxidable
CRIANÇA: 8 mesos

VARIETATS: 100% Chardonnay
CRIANÇA: 4 mesos

VARIETATS: 100% Macabeu
ELABORACIÓ: fermentació a baixa temperatura en botes de 500 litres per crear un vi amb una expressió d'evolució en nas i baixa presencia de la fusta
CRIANÇA: en les mares fines

VARIETATS: 100% Merlot
CRIANÇA: en bóta de roure

VARIETATS: Ull de llebre, Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon
ELABORACIÓ: fermentació controlada amb fred a una temperatura de 25º amb pigeage constant i malolàctica als mateixos dipòsits
CRIANÇA: 6 mesos en bóta de roure francès de segon any

VARIETATS: Ull de llebre i Syrah
ELABORACIÓ: fermentació controlada amb fred a una temperatura de 25º amb pigeage constant i malolàctica als mateixos dipòsits
CRIANÇA: 12 mesos