L’Origen de Castell d’Encús es deu en bona mesura al impacte que va tenir el lloc sobre el Raül Bobet l’any 2001 quan cercava terrenys que poguessin minvar els efectes a la vinya del canvi climàtic en l’àrea dels Pirineus Catalans

La missió de Castell d’Encús és la d’obtenir vins d’alta qualitat. Per això tenim plantades 23 hectàrees de diferents varietats.

L’elevació de la finca (850-1000 metres), en una àrea de bona exposició solar i vorejada d’una important massa boscosa, juntament amb una vessant històrica que compta amb una ermita i antics trulls de fermentació de raïm picats a la pedra pels monjos hospitalers (s.XII), fan del lloc un entorn privilegiat i màgic.

Els sòls són en general franc-calcaris, de baix contingut en matèria orgànica, que junt amb la climatologia continental, amb un alt contrast tèrmic entre el dia i la nit, fa que puguem obtenir vins d’una altíssima qualitat.

La verema es fa manualment i en petites caixes de 10kg amb raïm procedent exclusivament de la finca. El vi està fermentat en diferents materials: tines de fusta i d’acer inoxidable i cups de pedra naturals. Gràcies a aquests tres materials obtenim vins amb tons i matisos molt diferents i amb una gran complexitat aromàtica.          VARIETATS:
 Sauvignon blanc i Semillon

CRIANÇA: vi sense criança

NOTA DE TAST: color lleuger groc palla. Aroma a notes de vainilla, codony i albercoc. En boca fi i sedós, entrada amb nervi i un final llarg i salí. Notes de pera.

VARIETATS: Riesling i Albarinyo

CRIANÇA: vi sense criança

NOTA DE TAST: lleuger color groc palla. Aroma intens, notes florals de margarida de primavera, mango i aranja. En boca notes de préssec de secà i notes cítriques de llima. Llarg amb bona frescor i acidesa. Postgust llarg, afruitat i complex.

VARIETATS: Pinot Noir

CRIANÇA: 12 mesos

NOTA DE TAST: color magrana madura. Aroma a notes de grosella, cassís i florals. Entrada en boca avellutada, amb uns tanins molt polits. Postgust amb notes de cirera fresca.

VARIETATS: Syrah

CRIANÇA: 12 mesos

NOTA DE TAST: color roig violeta. Aroma complex i intens. Notes florals i molt especial (clau, pebre balnc). Entrada en boca sedosa amb nervi. Tanins suaus. Final de fruites fresques(cirera) i notes especiades (clau i pebre) i de sotabosc. Postgust intens, marcada acidesa i llarg.VARIETATS:
Cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot, merlot

CRIANÇA: 17 mesos

ELABORACIÓ: color roig cirera picota. En nas notes de tabac, mora i molt especiat (te negre, pebre). Entrada en boca de fruita fresca amb notes fines de vainilla, amb els tanins fins i molt llarg. Postgust intens, marcada acidesa i llarg.VARIETATS:
Merlot i Petit Verdot

CRIANÇA: 6 mesos

NOTA DE TAST: color salmó pàl·lid amb un aspecte molt net i brillant. En nas predominen les notes de grosella, gerds i cirera fresca. Entrada fresca en boca, amb bona acidesa. Notes de figa, farigola i albercoc. Final molt persistent. Postgust llarg i persistent. Presenta molta complexitat.VARIETATS:
 Petit Verdot

CRIANÇA: 24 mesos

NOTA DE TAST: color vermell robí. Nas especiat (timó, clau), amb notes de fusta noble i fruits del bosc. Entrada fresca en boca, amb lleugeres notes de cuir fi i cirera de muntanya. Postgust intens, marcada acidesa i llarg.VARIETATS:
 Semillon i Sauvignon blanc

CRIANÇA: 60 mesos

NOTA DE TAST: Lleuger color oliva verda. En ans apreciem notes minerals, certs làctics de criança en ampolla i fruita de pinyol (prèssec). Bombolla fina que embolcalla la boca sense agressivitat. Complexe, salínic, fi i amb bona acidesa. Postgust llarg i amb un gran ventall de matisos.