Alta Alella és la culminació d’un projecte familiar que va néixer fa més de vint anys de la mà d’en Josep Maria Pujol-Busquets i la seva dona Cristina Guillén, quan van adquirir la finca noucentista Can Genís, situada a 2 km del Mar Mediterrani entre els municipis d’Alella i Tiana. És el celler més pròxim a Barcelona i els seus vins ecològics estan presents en les cartes d’alguns dels millors restaurants del món.

És un celler modern on des de l’inici, l’agricultura ecològica i el respecte per l’entorn i la natura han sigut les bases per elaborar vins i caves dins de la D.O. Alella i la D.O. Cava, amb vocació de puresa i transparència, essent el viu reflex del terroir i de cada anyada.

Alta Alella s’ha consolidat també com un celler obert al public i a l’enoturisme. El vi d’una zona forma part de la seva identitat, i d’aquesta manera es posa a disposició del públic un entorn vinícola únic on es pot gaudir d’una àmplia oferta d’activitats enoturístiques.



     

VARIETATS: 100% chardonnay

ELABORACIÓ: els raïms maceren amb les pells per obtenir una millor extracció aromàtica. Fermenta en barriques de roure francès d’Allier a baixa temperatura

CRIANÇA: 3 mesos



VARIETATS:
 100% syrah

ELABORACIÓ: maceració en fred per obtenir el color desitjat, després es premsa lleugerament el raïm per obtenir el most flor, que fermentarà en dipòsits a baixa temperatura.

CRIANÇA: jove



VARIETATS:
 100% syrah

ELABORACIÓ: fermentació alcohòlica. Aquest procés té lloc en dipòsits d' acer inoxidable utilitzant la tècnica del barret submergit. Mitjançant dos remuntats diaris obtenim una màxima extracció

CRIANÇA: 12 mesos en bóta de roure francès



VARIETATS:
 100% pansa blanca

ELABORACIÓ: curta maceració pel·licular a molt baixa temperatura. Després d’un premsat lleuger, fermenta en tines d’acer inoxidable a baixa temperatura

CRIANÇA: jove

VARIETATS: 100% garnatxa negra

ELABORACIÓ: maceració-fermentació durant 15 dies a 22ºC en tines d’acer inoxidable

CRIANÇA: jove


VARIETATS:
 100% pansa blanca

ELABORACIÓ: 6 mesos sobre lies fines en ou de ciment basat en argila (Oeuf de Beaune)

CRIANÇA: jove


VARIETATS:
 100% mataró

ELABORACIÓ: maceració de 6 mesos durant els quals es van realitzant remuntats inicialment diaris i posteriorment de manera setmanal

CRIANÇA: 2 mesos en bóta de roure francès